Těstoviny se smetanovo-žampionovou omáčkou

Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience:
- 1 ks cibule
- 1 kávová lžička cintronové šťávy
- 0,6 polévková lžíce olivového oleje
- 1 špetka černého mletého pepře
- 1 hrst petržele kudrnky
- 200 g smetany 12% (konzumní)
- 50 g parmezánu
- 1 špetka soli
- 1 kávová lžička sušeného tymiánu
- 400 g těstovin
- 2 l pitné vody
- 2 stroužky česneku
- 200 g čerstvých žampionů
Postup:
1. Těstoviny podle vlastního výběru dáme vařit v dostatečném množství osolené vody.
2. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Žampiony omyjeme, necháme okapat a pak nakrájíme na plátky. Petrželku opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme na jemno.
3. V pánvi rozehřejeme olej, plátky hub na něm prudce osmažíme, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a za stálého míchání ještě chvíli smažíme. Potom přimícháme smetanu, dochutíme tymiánem, pepřem a solí, vše necháme pod pokličkou 10 minut vařit. Pak směs ještě jednou dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí a smícháme s nakrájenou petrželkou.
4. Uvařené těstoviny slijeme a necháme v sítu okapat a pak je smícháme se žampionovou směsí.
5. Podáváme teplé, posypané nastrouhaným parmezánem.
Nutriční hodnoty jedné porce:
515 kcal (26%)
81g sacharidů (22%)
13g tuku (17%)
19g bílkovin (34%)
Žádné komentáře:
Okomentovat